felújítás

2020.07.27. 10:44

Míg a konyhán főznek, az étterem megszépül Orosházán

A belvárosi diákélelmezés épületében elkezdődtek a karbantartási munkák. A főzésnek ez nem szab gátat, szeptember elsejéig azonban a Deák Ferenc utcai tálalókonyha ad helyet a helyben fogyasztásnak, az ebédjegy-árusításnak.

Cs. I,

20200721 Orosháza Diákélelmezési Intézmény - felújítás zajlik az étteremben. Képen: Vincze Tibor, a diákélelmezés vezetője Fotó: Csete Ilona CSI Békés Megyei Hírlap

Fotó: Csete Ilona

A felújítás az önkormányzattal egyeztetett forrásból valósul meg. Vincze Tibor intézményvezető elmondta, az étterem minimál dizájnt kap. A falakat glettelik, festik, a rézpultot megtisztítják, polírozzák. Lecserélik a függönyöket speciális anyagokra, amelyek a hőt, a szagokat is visszatartják.

A pult melletti falon a boltíveket megtartják, savazott téglával kirakják a falat és ledes lámpákkal hangulatosan megvilágítják, így a fényerőt szabályozni tudják majd, amely a rendezvények miatt szükséges. Az étterem régi neonjait is modern lámpatestekre cserélik.

A bejárattal szembeni belső ajtó megszűnik, ott fogasrendszert alakítanak ki. Az ablakokat nem érinti a mostani felújítás. A tervek szerint az majd a későbbi, pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés része lesz.

Vincze Tibor és Kórodi István karbantartó egyeztette a napi feladatokat az átalakulás alatt álló étteremben /A szerző felvétele/

A szellőztetés miatt lezárják a konyhát az étteremmel összekötő mennyezetet. Továbbá két légkondicionálót szerelnek fel.

– A 32 éves intézmény alapvető és időszerű korszerűsítéséről van szó, örülünk, hogy megvalósulhat. A közeljövőben pedig egy teljes körű, a konyha átalakítását és az étterem kismértékű bővítését is jelentő felújításra készülünk, pályázati forrásból – tette hozzá az intézményvezető.

A teherporta, a hátsó kapu a napi szállítási feladatok lebonyolítása mellett az ebédért érkezőket fogadja. Ott is változásokra lehet számítani: a bejárati rendszert kiépítik öt méter szélesre, kétirányúvá válik a közlekedés az áruszállítóknak.

– A rakodófelületet elzárjuk a gyalogosforgalom elől, ez egy fontos és célszerű lépés. Az ebédért érkezők egy külön bejárón jöhetnek hozzánk, lépcső, babakocsinak pedig rámpa segíti a közlekedést. A mozgáskorlátozott vendégeinknek rámpát a főbejáratnál építünk a pályázati beruházás során. Augusztus végére elkészül a kivitelező, szeptembertől újra kinyit az étterem – mondta Vincze Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!