gazdaság

2020.06.29. 16:12

Ivólét gyártanak az almatermésből Csanádapácán

A közfoglalkoztatásban három programelem működik évek óta jó színvonalon, igyekeznek egymásra építkezve értéket teremteni, és azt meg is mutatni másoknak. Szép eredménnyel szerepeltek a csanádapácaiak eddig minden közfoglalkoztatási kiállításon. Kaptak korábban Miniszteri Elismerő Oklevelet munkájuk elismeréseként. Ezt is felidéztük az almáskertben járva a csanádapácai településvezetővel, Oláh Kálmánnal.

Cs. I.

A csanádapácaiak hidegen sajtolt étolajgyártására már sokan felfigyeltek. A tudatos fejlesztés újabb állomása és lehetősége a telepített gyümölcsösük. Erre alapozzák a 100 százalékos gyümölcs-alapanyagú ivólé gyártását. A gyerekek, az idősek egészséges táplálkozásához az alapanyag biztosítását is így oldják meg helyben, házilag.

Oláh Kálmán a cseperedő almafák egyikével /Fotó: BMH/

– Három évvel ezelőtt egy hektáron telepítettük az almáskertünket, három fajtát ültettünk a gazdagabb ízhatás érdekében – mutatta a szépen gondozott növényeket Oláh Kálmán. Ha termőre fordulnak a fák, nemcsak ivólevet készítenek a gyümölcsökből, hanem a helyi konyhát is ki tudják szolgálni ­belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!