Orosháza - Galériával

2022.05.28. 10:46

Szűrnek, gyűjtenek, tanácsot adnak szórakoztatva az egészségvárosban

Orosháza belvárosa megtelt szombaton. A Richter Egészségváros biztosít lehetőséget arra, hogy ingyen, előzetes időpont nélkül vegyenek részt a lakosok az egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon, miközben a színpadon szórakoztató műsorok részesei is lehetnek.

Cs. I.

A szerző felvétele

Reggel egy egészségügyi sétával kezdődött a program, a figyelmet ráirányította a kezdeményezésre a fúvószenekar. A felvonulás élén haladt a város és a kórház vezetése, Erdős Norbert országgyűlési képviselő, jelezve, számukra is a legfontosabb az egészség, a megelőzés, a kórház számára indított gyűjtés.

Az egészségvárosba pedig a rossz idő ellenére is folyamatosan érkeznek azok, akik saját egészségükön kívül jelenlétükkel, a szűrővizsgálatokon, a tanácsadásokon résztvevőként a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetet is támogatják.

Az eseményen több mint 40 szűrés, tanácsadás, programlehetőség várja az embereket 17 óráig.

A Richter Gedeon Nyrt. 2014-ben már járt a városban akkor 5,5 millió forintot gyűjtöttek. Idén is az a cél, hogy a Richter alapadománya mellé minél több pénz összejöjjön. A lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a kitűzött adománycélt: a kórház szülészeti és nőgyógyászati osztály műszereit szeretnék fejleszteni. A pénzből egy szülészeti műtőlámpát és egy újszülöttellátó-asztalt szeretnének beszerezni.

Az egészségvárosban találkoztunk kardoskútiakkal, tótkomlósiakkal, nagyszénásiakkal is. Egy hűséges orosházi előfizetőnk, Szilvási István pedig úgy nyilatkozott, ahogy telik az idő, kopik az egészség, a megelőzést nagyon fontosnak tartja, igyekszik minél több sátorban szétnézni, tájékozódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!