Megelőzés

2022.05.17. 15:14

Egészségváros költözik az orosházi főtérre

A Richter Egészségváros május 28-án az orosházi Szabadság térre költözik.

Cs. I.

Dávid Zoltán, dr. Duray Gergő, Gál-Olasz Sarolta a sajtótájékoztatón

Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen részt vegyenek a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. A részvétellel tehetnek a saját egészségükért és egy nemes ügyért is: támogathatják a kórház értékes gépbeszerzését. A részletekről kedden tartottak sajtótájékoztatót. Dávid Zoltán polgármester mindenkit arra kért, részvételével, a szűréseken gyűjtött, pénzre váltható pontokkal segítsék e nemes ügyet.

Május 28-án minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány. A lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt.

S hogy mi ez a bizonyos adománycél? – erről dr. Duray Gergő kórházigazgató beszélt.

– Kórházunk szülészeti, nőgyógyászati osztálya az elmúlt időszakban többször is elnyerte a Családbarát Kórházi Osztály elismerést. Ez pedig arra ösztönöz bennünket, hogy tovább fejlesszük a műszerparkot. Egy gyermek érkezése a legnagyobb öröm a családban, nekünk pedig azt kell biztosítani, hogy a születéskor a lehető legjobb ellátást kapja a baba és az anya egyaránt. Ezért szülészeti műtőlámpa és újszülöttellátó-asztal beszerzését tűztük ki adománycélnak.

Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztály csoportvezetője elmondta, egészségsétával érkeznek a kórháztól a főtérig a résztvevők (már ez is pontgyűjtési aktivitás). A helyszínen számos szűrés (prosztata-, csontritkulásszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatokhoz kapcsolódó felmérés, érszűkület-vizsgálat, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek) várja az érdeklődőket. Tanácsadások vehetők igénybe nőgyógyászati témakörben (fogamzásgátlás, változókor, kismama-tanácsadás, meddőség, mell-önvizsgálat), memóriazavarral, szorongással, depresszióval kapcsolatos kérdésekben. Lesz gyógytorna, a véradókat a városházán várják.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!