Darázscsípés

2020.07.10. 15:18

Újabb sárga mentőautó érkezett Sarkadra

Újabb sárga mentőautó érkezett a napokban a sarkadi állomásra.

L. B.

A kocsit azóta felszerelték, megkapta a szükséges eszközöket, feltöltötték a kellő felszerelésekkel, gyógyszerekkel. Immár riasztották is egy közeli településre: darázscsípés miatt allergiás tüneteket produkált egy beteg, akit a szakemberek elláttak.

Rózsavölgyi Zoltán állomásvezető elmondta, a sarkadi mentőállomás ellátási területéhez tartozik a 10 ezer lelkes város mellett Doboz, Sarkadkeresztúr, Kötegyán, Méhkerék és Újszalonta, tehát megközelítőleg 20 ember szolgálatában állnak, és évente átlagosan 2500 esetet látnak el.

 

A most érkezett Volkswagen Crafter révén leváltották a 13 éves Mercedes Sprinter mentőautót, és azon ketten teljesítenek szolgálatot. A másik sarkadi járgány, a Mercedes Sprinter esetkocsi két éve érkezett – azon háromtagú személyzet dolgozik: mentőtiszt, mentőápoló és gépkocsivezető –, tehát a sarkadi járműpark átlagéletkora egy évre csökkent.

Rózsavölgyi Zoltán kiemelte, a Volkswagen Crafter 21. századi technológiát képvisel, egyrészt a betegek számára is komfortosabb, másrészt a személyzetnek is könnyebb például az, hogy a pácienseket nem kell beemelni a kocsiba, elegendő egy rámpán feltolni a hordágyat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!