Az első cigányvendéglő

2024.02.18. 12:27

Főmenü: Ásós Géza volt Széll Tamásék vendége

Ásós Géza, az ország első cigány étterme, a békési Kira vendéglő vezetője volt a Duna Tv Főmenü című szombati műsorának a vendége.

Papp Gábor

A cigány konyha számos érdekességéről beszélgettek a műsorban

Forrás: Facebook

A csatorna gasztro műsorának új, immáron negyedik évadában, a Főmenü konyhájában Széll Tamás Bocuse d'Or nyertes mesterszakács társa továbbra is Böröcz Zsófia gasztromentor, aki amellett, hogy számos étterem indításában szerzett érdemeket, maga is kiválóan süt-főz.

Széll Tamás burgonyahurkát és tejfölös uborkasalátát, illetve sült kappant készített májas laska házi tésztával, míg Böröcz Zsófi egy mátrai gombás ételt készített. Valamennyi fogás a roma konyhát idézte.

Ásós Gézával indíttatásáról és a roma konyháról is beszélgettek. Természetesen Géza sem érkezett üres kézzel, birkapörkölttel és töltött káposztával lepte meg vendéglátóit. Mint a műsorban is megfogalmazták, Géza olyan szeretettel és odaadással tud a pörköltről, a hagyományos békési ételekről és alapanyagokról beszélni, mint senki más. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!