Gyula

2023.03.12. 16:07

Hevesi Tamást a zene és a foci is elbűvölte

Nagyinterjút adott a Magyar Nemzetnek a gyulai születésű ismert zenész, énekes Hevesi Tamás. A beszélgetésben szó esik zenéről is, de leginkább futballról: kevesen tudják róla, hogy a legmagasabban képzett futballedző, dolgozott az NB I-ben is, és valóságos megszállottja a világ legnépszerűbb játékának.

Beol.hu

„Egy csapat olyan, mint egy ház, soha sincs készen”

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

–  Az éneklés és az edzősködés szétválasztható, de természetesen mindig valamelyik rovására – mondta az interjúban Hevesi Tamás. –  Ha csapatot kapok, akkor a zenei életem hátrányt szenved, ugyanis én huszonnégy órás edző vagyok, a pályán kívül is folyamatosan a futballon jár a fejem. Egy csapat olyan, mint egy ház, soha sincs készen, mindig van mit javítani, fejleszteni. Minden játékoshoz más a kulcs, azt meg kell találni, ha pedig a hétvégéken meccsek vannak, akkor nem hagyhatom ott őket azért, mert éppen koncertem van.
Hevesi Tamás bejárta a világ számos pontját. Mint fogalmazott, az éneklés volt az első, de mindenütt azonnal ment a pályákhoz, kereste a kapcsolatot a helyi futballal, elkezdte érdekelni a szakma, a játék ezernyi mélysége. Például izgatta, hogy miért brazilok a világ legjobb szélsőhátvédei. Brazíliában rengeteg meccsre járt a különböző osztályokban kimondottan erre kíváncsian, és meg is találta a választ.
Később a női futball csábította vissza a pálya szélére: dolgozott edzőként több helyen, az ő nevéhez fűzödik a női foci elindítása a Ferencvárosnál.
Hogy melyik a keményebb világ: a szórakoztatóipar vagy a futball? Erre a kérdésre a gyulai zenész így fogalmazott:
– Egyértelműen az utóbbi. Sötétebb, és sajnos tele van olyan szereplőkkel, akiket már régen el kellett volna távolítani a labdarúgás környékéről morális és szakmai okokból is.
A teljes interjút ITT olvashatja el. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!