Marco Rossinak döntenie kell

2024.05.24. 15:00

Gulácsi lépéselőnyben Dibusszal szemben, Szoboszlai tornája lehet a németországi Eb

Rohamosan közeledik a németországi labdarúgó Európa-bajnokság, és lassan Marco Rossinak is döntést kell hoznia, hogy Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes közül ki legyen a magyar csapat kezdőkapusa a németországi kontinenstornán. Németországban Willi Orbán és Schäfer András is jó tavaszt zárt, viszont Sallai Roland és Szalai Attila már kevésbé, ráadásul mindkét futballista fontos döntés előtt áll. A látható légió nyolcadik műsorában a 2023–24-es idényt értékelték, amiből természetesen nem maradhatott ki Szoboszlai Dominik sem.

MW

Képen: Tóth Balázs, Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

Gulácsi Péter szédületes formát futott tavasszal, sérülése után parádésan tért vissza az RB Leipzig csapatába. A magyar kapus ma már a Bundesliga öt legjobb kapusa közé tartozik – derül ki a Mediaworks közös vlogcast műsorából, A látható légió adásából. Kérdés azonban még nem dőlt el, hogy Gulácsit vagy a Fradi kapusát, Dibusz Dénest fogja kijelölni a nemzeti válogatott kapusának Marco Rossi.

ROSSI, Marco
Marco Rossi szövetségi kapitány
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Gulácsi vagy Dibusz?

Gulácsi Péter és Schäfer András sérülés miatt lényegében a teljes őszt kihagyta, de tavasszal szerencsére mindketten visszaszerezték helyüket a csapatukban, az RB Leipzigben, illetve az Union Berlinben. Edvi László, a Bundesliga szakértője Gulácsit egyenesen a német bajnokság öt legjobb kapusa közé sorolja, szerinte a 34 éves hálóőr összenőtt a klubjával, nincs oka változtatni, marad Lipcsében – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

A magyar válogatottban is minden bizonnyal visszaszerezheti a helyét a lipcseiek kapusa, hiszen a Ferencváros hálóőrénél, Dibusz Dénesnél jobban bánik a labdával, ami kulcsfontosságú lehet a labdakihozataloknál is az Európa-bajnokságon. Gulácsi csapattársa Willi Orbán szintén kikezdhetetlen oszlopa a Lipcse és a magyar válogatott védelmének, aki szerencsére az idei szezonban a sérülését követően nem töltött nagyon sok időt pályán, így némileg frissebb állapotban érkezhet a nyári kontinenstornára a magyar csapat tagjaként – írta meg a Magyar Nemzet

A műsor résztvevői egyetértenek abban, hogy Willi Orbán az elmúlt években még fejlődött is. Ami a védők kérdéskörét illeti, nagy kérdés, hogy Szalai Attila mennyire van játékban, hogy segíthesse a magyar csapatot: a magyar hátvéd ebben az idényben játékpercre vetítve tizedannyit szerepelt a Bundesligában, mint előzőleg a Fenerbahce futballistájaként Törökországban. Akár Dárdai Márton is képbe jöhet majd baloldali védőként, vagy akár fentebb is. A középpályán is adódnak még kérdések, hogy ki mennyire lesz jó formában alig egy hónap múlva.

Sallai döntés előtt, Szoboszlai villoghat

Schäfer András ellentmondásos tavaszon van túl: személy szerint ő visszanyerte a formáját, a csapat, az Union Berlin viszont csak az utolsó fordulóban biztosította be a bennmaradását a Bundesliga első osztályában – olvasható az Origo oldalán. A magyar középpályás így minden bizonnyal óriási tettvággyal fog játszani az Eb-n. A szélső támadó posztokon Sallai Roland jól játszott tavasszal a német bajnokságban, azonban gólt nem tudott szerezni a Freiburg szélsője. 

SALLAI Roland; SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik és Sallai Roland 
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Vajon érdemes lenne klubot váltania a magyar játékosnak, és egy olyan csapatba igazolnia, ahol a játékstílus alapján jobban kamatoztathatná a képességeit? Az Eb vízválasztó lehet Sallai számára is. A magyar csapat vezére, Szoboszlai Dominik Premier League hajrájában kevesebb lehetőséget kapott, de a németországi tornán újra villoghat a Liverpool játékosa, akárcsak a Bournemouth támadóbb szerepkörben játszó szélső hátvédje, Kerkez Milos. A labdarúgó Európa-bajnokság június 14-én kezdődik, a magyar csapat június 15-én Svájc ellen játssza első meccsét Kölnben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában