Bolgár–magyar

2023.11.13. 10:26

Plovdiv önkormányzata nem járul hozzá a mérkőzésrendezéshez - frissült

Plovdiv önkormányzata nem bocsátja a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) rendelkezésére a Hriszto Botev Stadiont kedd és csütörtök között, ezért továbbra is bizonytalan a csütörtökre tervezett bolgár-magyar Európa-bajnoki selejtező megrendezése.

MW

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A városi önkormányzat a BFU-nak írt levelében hétfőn megerősítette Kosztadin Dimitrov polgármester pénteki döntését, miszerint 

keddtől csütörtökig nem bocsátja a szövetség rendelkezésére a stadiont

 - közölte az önkormányzat sajtóközpontjára hivatkozva hétfőn kora délután a sportal.bg hírportál. 

Az aréna félkész állapotban lévő tetőszerkezetének kivitelezőjét, a DZZD College nevű céget képviselő Ilijan Filipov szintén hétfőn azt közölte, hogy

 a megadott határidőre biztosan nem tudják befejezni vagy félbeszakítani a munkálatokat, leszerelni a gépeket és egyéb eszközöket, illetve megfelelő állapotba hozni a létesítményt és környékét. 

Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a csütörtöki bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját - 20.45 helyett 18.00 -, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. Az európai szövetség (UEFA) az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra. 

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban.

 A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.
Korábban írtuk: 

A bolgár állami televíziónak adott interjújában a sportvezető emlékeztetett, hogy az európai szövetség (UEFA) tíz nappal ezelőtt javasolta a helyszínváltoztatást, ezért nem a szófiai Nemzeti Stadionban játsszák a találkozót.

A BFU egy héttel ezelőtt jelezte hivatalosan a városi önkormányzatnak, hogy a plovdivi Hriszto Botev Stadionban rendezné a meccset. Popov szerint 

az aréna félkész állapotban lévő tetőszerkezetének kivitelezőjétől aznap, másnap és szerdán sem érkezett kifogás, másrészt a létesítménynek az illetékes minisztérium által kiadott használati engedélye van.

Ezt nem vonták vissza, ami azt jelenti, hogy a stadion használható, ráadásul bajnoki mérkőzéseket is játszanak benne.

Hangsúlyozta, az építkezéshez szükséges anyagok, eszközök, tárgyak közül semmi nincs a stadionon belül és kívül sem. A tetőszerkezet néhány eleme, továbbá csövek az arénától távol vannak elhelyezve.

Popov elárulta, 

szombaton délelőtt az önkormányzat ismét engedélyezte a szövetségnek a Hriszto Botev Stadion használatát.

Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a bolgár–magyar találkozó helyszínét és időpontját – 20.45 helyett 18.00 –, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. 

Az UEFA az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban.

A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában