Asztalitenisz csapat-vb

2022.09.28. 15:40

A férfiak és a nők is egy csoportban vannak a japánokkal

A magyar férfi és női válogatott is egy csoportba került a japánokkal a kínai Csengtuban pénteken kezdődő asztalitenisz csapat-világbajnokságon, amelynek sorsolását szerdán tartották meg.

Hartbrich Leonie játszik a luxemburgi Ariel Barbosa ellen az asztalitenisz-verseny női selejtezőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A nőknél a japánok a második kiemeltek. Rajtuk kívül a vb honlapja szerint még Lengyelország, Szlovákia és Üzbegisztán lesz Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány együttesének ellenfele. 

A magyar csapatot Madarász Dóra, Hartbrich Leonie, Nagyváradi Mercédesz és Dari Helga alkotja.

A férfiaknál Japán a harmadik kiemelt, a szigetországi együttes mellett Hongkonggal, Romániával és Iránnal játszik majd a magyar válogatott a torna első szakaszában. 

Muskó Péter kapitány Majoros Bencét, Szudi Ádámot, Ecseki Nándort és Lakatos Tamást nevezte a vb-re.

A csoportszakasz pénteken rajtol - a pontos menetrend még nem ismert -, az első két-két helyezett, valamint a nőknél a négy legjobb, a férfiaknál a két legjobb csoportharmadik jut tovább a kieséses szakaszba, a 16 közé.

A vb jövő vasárnapig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!