Labdarúgó NB I

2021.10.17. 16:53

A Kisvárda élre állt, az Újpest nyeretlen maradt

A várdaiaknak ez volt az idénybeli első döntetlenjük, míg a fővárosi lila-fehérek immár kilenc meccs óta nyeretlenek a bajnokságban.

A nyeretlenül sereghajtó Újpest a 31. perctől emberelőnyben futballozva sem tudta legyőzni vasárnap a Kisvárdát, amely a gól nélküli döntetlennel ismét átvette a vezetést a tabellán a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

A várdaiaknak ez volt az idénybeli első döntetlenjük, míg a fővárosi lila-fehérek immár kilenc meccs óta nyeretlenek a bajnokságban.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, melynek során még úgy sem esett gól, hogy félóra után emberhátrányba került a házigazda. A szünetig az Újpest nem tudta érvényesíteni túlerejét, pedig a kiállítás után egy cserével támadóbb felfogásra váltott, védő helyett csatárt küldött a pályára Michael Oenning vezetőedző.

Fordulás után meddő mezőnyfölényre tett szert a fővárosi együttes, amely a hivatalos statisztika szerint is többet támadott, mint ellenfele. A labdabirtoklási arány teljesen egyenlő volt, de a nem túl magas színvonalú küzdelem során a létszámhátrányban lévő Kisvárda a második félidőben már csak a stabil védekezésre koncentrált. Az Újpest igyekezett, de kreativitás híján nem tudta átjátszani a hazaiak védelmi vonalát, így nem sikerült megszereznie idénybeli első győzelmét.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Kisvárda Master Good-Újpest FC 0-0

Kisvárda, 2520 néző, v: Pintér

piros lap: Camaj (31.)

sárga lap: Ötvös (24.), Mesanovic (79.), illetve Diaby (3.), Kutrumbisz (75.), Viana (93.)

Kisvárda Master Good:

Dombó – Hej, Prenga, Cirkovic, Leoni – Karabeljov, Simovic – Navratil (Czérna, 94.), Ötvös (Asani, 60.), Camaj – Mesanovic (Zlicic, 90.)

Újpest FC:

Banai – Kastrati, Kutrumbisz, Diaby (Mory, 37.) – Bjelos (Simon, 68.), Mitrovic (Szakály P., 87.), Csongvai, Mack, Antonov – Katona (Croizet, 68.), Beridze (Viana, 87.)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!