bizonyítási vágy

2021.07.02. 16:10

A honvédelmi miniszter érmekkel várja vissza a katonasportolókat az olimpiáról

A honvédelmi miniszter „csillogó medálokkal” várja vissza a katonasportolókat és a BHSE versenyzőit a tokiói olimpiáról.

Budapest, 2021. július 2. Csoportkép a tokiói olimpiára és paralimpiára készülõ katonasportolókat, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportolóit, sportszakembereit útnak indító ünnepség résztvevõirõl Budapesten, a Stefánia Palotában 2021. július 2-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Benkő Tibor a pénteki ünnepségen köszönetet mondott a Sportszázad tagjainak, amiért a felkészülés mellett a pandémiás időszakban ott voltak és segítették az ország lakosságát.

„Részt vettek a határzárási feladatban, ott voltak a kórházakban, és kivették a részüket példamutató módon abban is, hogy ha az ország bajban van, ha az országnak szüksége van önökre, akkor nemcsak a sporteredményekkel tudják szolgálni Magyarországot és a magyar emberek érdekeit”

- idézte fel a honvédelmi miniszter azon az eseményen, amelyen útnak indította a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő katonasportolókat, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportolóit, sportszakembereit.

„Az eredményesség mégis önökön múlik. Van-e kellő felkészültség mellett akaraterő, önbizalom, bizonyítási vágy” – fogalmazott Benkő Tibor.

„Legyen önökben ott még mindig az a bizonyítási vágy, hogy még többet, még jobbat szeretnének. Hozzanak ki magukból minden maximális lehetőséget.”

Arra kérte a sportolókat: lebegjen a szemük előtt, hogy Magyarországot képviselik, azt a nemzetet, amely büszke lehet sportmúltjára.

Leszögezte, hogy

„minél szebb, minél jobban csillogó medálokkal a nyakukban” várják vissza az olimpikonokat.

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség és a Budapest Honvéd Sportegyesület elnöke hangsúlyozta, a pandémia nyomán kialakult helyzetben mindenkinek az életében nehéz volt az elmúlt egy-másfél év, és különösen nehéz a tavalyról idénre halasztott olimpiára készülő sportolóknak, mivel át kellett írniuk a naptárt és a felkészülést.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j) és Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség és a Budapest Honvéd Sportegyesület elnöke a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő katonasportolókat, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportolóit, sportszakembereit útnak indító ünnepségen Budapesten, a Stefánia Palotában 2021. július 2-án.
Fotó: MTI

„Olyan csatába indultok, amely önmagatokkal vívott csata is, önmagatok belső gyengeségeinek és a fáradtságnak a leküzdéséből áll. Persze az ellenfeleket is le kell győzni, az olimpia a legnagyobb csata, a legnagyobb, bár békés ütközet. Egy olyan megmérettetés, amelyen minden sportoló a legjobbat próbálja magából kihozni” – fejtette ki. Mint mondta, bízik benne, hogy „ez az útba indítás is ad némi lelki muníciót” a sportolóknak.

Hozzáfűzte: a magyar társadalom sportbarát, és szeretné, ha sportoló és sportszerű nemzetté válna.

Siklósi Gergely őrmester, világbajnok párbajtőröző kiemelte: az olimpia a sportversenyek csúcsa, sokuk gyermekkori álma valósul meg az ötkarikás szerepléssel.

„Az élsport és a katonaság hasonló értékeket képvisel, fontos a kitartás, a fegyelem és a haza szeretete”

- szögezte le.

Borítókép: csoportkép a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő katonasportolókat, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportolóit, sportszakembereit útnak indító ünnepség résztvevőiről Budapesten, a Stefánia Palotában 2021. július 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!