Kézilabda NB I.

2020.10.06. 15:00

Június 30-ig kell lejátszani a halasztott kézimeccseket

A férfi és a női kézilabda NB I-ben is június 30-ig kell lejátszani a koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztott mérkőzéseket.

Az augusztus végén indult

férfi élvonalban már 14, a szeptember elején rajtolt női bajnokságban pedig 11 mérkőzés maradt el a világjárvány miatt.

Novák András, a magyar szövetség (MKSZ) operatív igazgatója az M4 Sport hétfői, Kézilabda magazin című műsorában elmondta, a szövetség és az NB I-es liga arra törekedett, hogy a csapatok december végéig játsszák le a meccsek 70-75 százalékát, ám ez sehol nem volt rögzítve, és amennyiben ez nem sikerül, a versenykiírás lehetővé teszi, hogy június 30-ig pótolják az elmaradt találkozókat.

Hozzátette,

az előző szezonnal ellentétben mindenképpen eredményt akarnak hirdetni az évad végén,

és úgy látják, a halasztott meccsek még reálisan pótolhatók. Azt nem tervezik, hogy ne legyenek kiesők az idény végén, vagyis nincs szó létszámemelésről. Elmondása szerint ennek számos oka van, az egyik legfontosabb, hogy a férfi és a női válogatott jövőre még több összetartást tervez.

A múlt heti versenykiírás-módosítás, illetve az MKSZ új koronavírus-protokollja értelmében hetente egyszer kötelező a tesztelés minden csapatnál. Novák elmondta, ennek a szervezési és anyagi feltételeit is megteremtették: a társasági adókedvezmény (TAO) keretein belül a klubok ezt rendezni tudják, „és addig, amíg nem százszázalékos intenzitással bír a TAO-ban, addig a szövetség vállalja az önrészt”.

Novák hangsúlyozta, biztosak benne, hogy

a rendszeres tesztek miatt egyre több lesz a pozitív eset a csapatoknál.

Az operatív igazgató felhívta a figyelmet, hogy jogszabály nem kötelez senkit a zárt kapus mérkőzésrendezésre, és a szövetség sem teszi ezt, hanem a döntést a klubokra bízza.

„Ha a klub úgy dönt, garantálni tudja, hogy a játékosokra nem jelent veszélyt a szurkolói jelenlét, akkor mi mindenképpen azt támogatjuk, hogy legyen nyilvános a mérkőzés,

de a szabályok betartását szigorúan ellenőrizzük. Szeretnénk, hogy a létező legtöbb meccset szurkolók előtt játsszák le, ez nekünk is érdekünk” – nyilatkozta.

Novák András hozzáfűzte, immár szinte biztos, hogy a decemberi norvég-dán közös rendezésű női Európa-bajnokság, valamint a januári, egyiptomi férfi világbajnokság nem marad el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában