Ékes élet

2022.09.11. 13:00

Húsz helyszínen számos program – hétfőn kezdődik a Kortárs Ékszerhét Budapest

Címkék#ékszer

A szeptember 12. és 18. között zajló, sorban a nyolcadik rendezvény a főváros számos pontján, valamint a szentendrei Mana ékszerstúdióban és a pécsi Ezüstláz Galériában is várja az érdeklődőket.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A hétfőtől vasárnapig tartó Ékszerhetet szervező Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a rendezvényen számos magyar és nemzetközi kiállítási anyaggal, az ékszerkultúrát formáló kortárs előadóval lehet majd találkozni, valamint több tárlatvezetést és műhelybemutatót tartanak. 

A sorozat kiemelt vendége Gijs Bakker, nemzetközi hírű holland ékszertervező, aki a Három Holló Kávéházban tart előadást szeptember 17-én. 

Charon Kransen, New York-i műgyűjtő és kurátor szeptember 18-án online előadás keretében beszél majd a művészekkel való közös együttműködésről, majd előzetes egyeztetés után személyes szakmai konzultációt is tart a jelentkezőknek.

Daniela Malev ékszertervező előadásán szeptember 20-án vehetnek részt az érdeklődők a Kredenc műteremben, és ugyanitt, szeptember 19. és 23. között egy ötnapos szakmai, gyakorlati workshopot is tart a művész, ahol saját tervezői világát mutatja be.

A szervezők a rendezvényhez kapcsolódva egy nemzetközi pályázatot is meghirdettek, amelynek hívószava a "paradox" volt. Az alkotásokat Gijs Bakker bírálta el. A beérkezett művek legjobbjaiból szervezett kiállítás szeptember 12-től 25-ig lesz látható a program központi helyszínén, a Hybridart Space Galériában, ahol a tárlatvezetést is tartanak.

A rendezvény központi programja az a szeptember 16-i díjátadó lesz, ahol az ékszerhéthez kapcsolódó kiállítások tervezőit, valamint a Paradox-pályázat alkotóit jutalmazzák. Az díjak között számos külföldi kiállítási lehetőséget is nyerhetnek a művészek. Az esemény védjegyeként megismert gyöngyöt formázó porcelán díjtárgyát az idei évben is Herter Katalin kerámiaművész készítette.

Idén újdonság, hogy az érdeklődők is kipróbálhatják magukat alkotóként

 Fazekas Veronika ékszertervező workshopján, a Kastner Kommunity közösségi terében szeptember 17-én.

A Kortárs Ékszerhét Budapest részletes programja megtalálható a rendezvény Facebook-oldalán.   
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában