Sztárok

2022.09.16. 09:14

A Kőszívű – A Baradlay-legenda című musical az Erkel Színházba költözik

A Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente által jegyzett darab kőszínházi premierjére szeptember 16-án, 17-én és 18-án kerül sor.

Jelnyelvi tolmácsolással mutatják be az új magyar musicalt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A júniusi margitszigeti ősbemutatót követően a stáb most a kőszínházi premierre készül. A zenés előadás producere, Szabó László közölte, hogy pénteken és szombaton este láthatja a közönség, vasárnap pedig dupla, azaz délutáni és esti előadással is készülnek. 

Fehér Tibor
Jelenet Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente Kőszívű - A Baradlay-legenda című musicaljéből
Fotós: Mohai Balázs / Forrás: MTI

A Kőszívű – A Baradlay-legenda musical a hazai musicalszínészek krémjét vonultatja fel. Az előadásban Erzsébet királyné szerepében Miklósa Erika lép színpadra, a Baradlay család tagjait többek között Polyák Lilla, Ember Márk, Fehér Tibor és Veréb Tamás formálja meg. Ezenfelül a nézők találkozhatnak például Feke Pállal, Gubik Petrával és Nagy Sándorral is – írja a Magyar Nemzet.

A produkció csatlakozik egy társadalmilag is fontos ügyhöz, melyről Takács Erika jelnyelvi tolmács és Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora beszélt. A vasárnapi előadás ugyanis különleges lesz, mert jeltolmáccsal valósul meg.

Az előadás színvonalát tovább emeli a huszonhárom dalt tartalmazó zenei anyag, melynek tükröznie kell a modernséget, miközben vissza kell adnia a XIX. századi miliőt is – hangsúlyozta Juhász Levente.  A Puskás musical zeneszerzője elárulta, hogy sokkal klasszikusabb hangzásvilágot igyekezet megteremteni a Kőszívűben. 

A darab története pedig az Erkel Színházi premiert követően Kecskeméten folytatódik, hiszen a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tűzi műsorra még ősszel, ahol a komponistát színészként, Baradlay Ödön szerepé­ben is láthatja majd a nagyérdemű – írja a Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában