Járvány

2020.06.21. 13:16

Karantémák szerepelnek a DESZ egész nyáron átívelő színházi estjein

Hatodik alkalommal rendezik meg Debrecenben a nyári egyetemi színházi estéket (DESZ), hála a veszélyhelyzet fokozatos feloldásának. Az egész nyáron átívelő program június 25-én kezdődik a DESZgráfia felolvasószínház első darabjával.

Az első este Szurdoki Péter olvassa fel Szénási Miklós: A Pacsirta utcai társasház című drámáját, majd vele és a szerzővel beszélget Somogyi Tibor. Ezek az előadások a Batthyány utca 24. szám alatti ház udvarán mint hagyományos helyszínen kerülnek a nézők elé. Ha esik az eső – amire nagy az esély –, 26-án rendezik a nyitó eseményt – írja a Magyar Nemzet.

Június 27-én a DESZ rendezői egyesítik erőiket a debreceni múzeumok éjszakáival, s a Modem kortárs művészeti múzeum kertjében rendeznek performanszot. Július 2-án Bárány Bence és Mészáros Péter Félkövérdőlt címmel a Debreceni Egyetemi Amfiteátrumban adnak elő darabot. Szerzői slam poetry bajnokok, akik kedvenc szövegeik alapján mutatják be, hogy milyennek látjuk embertársainkat és ők milyennek látnak bennünket. Ennek az esőnapja július 3.

Ezután egyhetes tehetséggondozó tábor kezdődik 12–16 éves résztvevőkkel. Utána folytatódnak a színházi esték a PerPillanat Playback Társulat Karantémáival, de lesz Cseh Tamás-est is Papp Istvánnal és Szabó Krisztiánnal, a Csokonai Színház művészeivel. Augusztusban lesz egy Tartuffe-előadás és az Alkalmi Társulat Az ezredik éjszaka produkciója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!