Lehetőséget kínál

2018.02.01. 16:45

Munkaszervező zenészkatalógus indult

Bemutatkozott Magyarország első online munkaszervező zenészkatalógusa. Az Inspired Selection által fejlesztett innovatív webes rendszer lehetőséget ad a zenészeknek, hogy ingyenesen regisztráljanak és létrehozzák profiljukat.

A regisztráció során megadhatják személyes adataikat, zenei végzettségüket és szakmai tapasztalataikat. Az oldalra professzionális komolyzene, könnyűzene, ethno és népi hangszeresek jelentkezését várják. A tagok számára személyre szabott bel- és külföldi munkalehetőségeket kínálnak – közölték a szervezők csütörtökön.

A katalógus a csütörtökön megrendezett Dalszerző Expón debütált. Mint írták, a weboldal ötlete Sebestyén Áron Artisjus-díjas zeneszerzőtől származik.

Ő az elmúlt években számos produkció zenekarát irányította, szervezte, zeneszerzőként és zenei vezetőként pedig gyakran kérték fel, hogy állítson össze egyedi zenekarokat egy-egy projekthez, stúdiófelvételhez. Így vetődött fel az igény, hogy létrehozza saját katalógusát.

Az Inspired Selectiont Reviczky Balázs zongoristával közösen hozták létre és kidolgozták a weboldal alapötletét.

„A regisztrált zenészek egyedi szakmai értékelést kapnak, amely bár nem nyilvános, de nagyban hozzájárul, kinek és milyen munkalehetőségeket kínálhatnak a jövőben. Klasszikus zenészeknek évi négy alkalommal rendeznek stúdiógyakorlati meghallgatásokat és filmzenei workshopokat is indítanak” – írták. A díjmentes regisztráció a hazai és a határon túli magyar professzionális zenészek számára egyaránt nyitott.

A projekt szervezői létrehozták stúdió szimfonikus zenekarukat, az Inspired Scoring Orchestrát, amelynek szakmai vezetője Berán Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertmestere.

A projekt további terve, hogy bekapcsolódik a Magyar Médiazene Nap megszervezésébe. Utóbbi a hazai alkalmazott zeneszerzők szakmai diskurzusát és továbbképzését, valamint munkakapcsolatok kialakítását segíti.

Borítókép: Sebestyén Áron dalszerző az Eurovíziós Dalfesztivál bécsi döntőjéről tartott sajtótájékoztatón 2015. április 1-jén

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában