Bulvár-celeb

2024.02.14. 05:00

Hatékony módszerrel vadásznak az autósokra a magyar rendőrök

Finnországban alkalmazták először ezt a technikát.

A rendőrök február 9-én fokozottan ellenőrizték Kaposvár és környéke forgalmát. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében nemcsak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedőnek alkoholszondát kell fújnia. Amennyiben a sofőr nem ittas, úgy azonnal továbbindulhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják, és eljárás indul vele szemben.

Az akció ideje alatt a járőrök 550 sofőrt ellenőriztek, egyetlen sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek többek közt az elsőbbség szabályainak megsértése, a biztonsági öv használatának hiánya, valamint a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt összesen 54 esetben kellett intézkedniük. Az akciót három civil autó, hét járőrautó és két drón segítette – írja a police.hu nyomán az Origo.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában