Krimi

2023.11.30. 05:55

Szomorú eredmény: öt perc alatt több mint húsz autós is megkockáztatott egy gázolást

Hiába az Árpád hídi tragédia...

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Mindössze öt perc alatt huszonnégy autós hajtott át megállás nélkül a kerékpárút előtti stoptáblánál – mutatott rá az Infostart. A Magyar Kerékpárosklub nemrég kihelyezett egy stoptáblát az Árpád híd egyik lehajtója és a Serfőző utca közös szakaszánál, ahol nyáron halálra gázoltak egy biciklist, aki szabályosan közlekedett a kijelölt kerékpárúton.

Ahogy a szervezet Facebook-bejegyzésében közzétett felvételen látható, öt perc alatt 24-en hajtottak át lassítás nélkül a kereszteződésen, mindössze hárman lassítottak, és gurultak át kisebb sebességgel a keresztező bicikliúton. Az is látszik, hogy csak egy autós állt meg a stoptáblánál, amikor észrevett egy közeledő kerékpárost.

Ha az útkereszteződésben csak stoptábla van kihelyezve, akkor az útkereszteződésbe való behaladás előtt kell megállni. Ha az útkereszteződésben stoptábla és útburkolati jel is van, akkor az útburkolati jel előtt kell megállni

– mutatott rá az egyik legalapvetőbb KRESZ-szabályra a kerékpárosklub.

Több súlyos baleset is történt az elmúlt időszakban Magyarországon, ezek közül a legnagyobb vihart, felháborodást egyértelműen az Árpád hídi baleset okozta, amely egy gyorsulási verseny miatt történt. Két szabálytalanul közlekedő autó összeütközött, és az egyik a szalagkorláton átrepülve elütött egy ártatlan kerékpárost, akinek esélye sem volt a túlélésre.

Mindkét gépkocsi 150 méterrel arrébb állt meg, az egyikük fejen állva, a másik az oldalán csúszva odáig. A két autóvezetőt a tűzoltók vágták ki feszítő-vágó berendezéssel a járművükből, mindkettejüket kórházba szállították súlyos sérülésekkel - olvasható  a magyarnemzet.hu oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában