Krimi

2023.10.06. 10:55

Végre! Börtönbe kell mennie a kutyaszurkálónak

Augusztusban történt a megdöbbentő eset.

Forrás: Mandiner

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én hat hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség – írja a bíróság.hu. A Mandiner beszámolt róla, hogy augusztusban kerítésen keresztül késeltek meg egy kutyát Budapesten. Pár nappal később el is fogták az elkövetőt.

Az ítélet szerint a vádlott a nála lévő késsel 2023. augusztus 8-án este Pesterzsébeten sétálva az egyik ház udvarán lévő kutyát a kerítésen keresztül többször fejen szúrta. 

Az állatnál a bántalmazás következtében artériás vérzés alakult ki, amely miatt a kutya szakszerű orvosi ellátás hiányában elpusztult volna.

A Fővárosi Törvényszék beszámolója szerint a gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi a vádban foglaltak szerinti bűnösségét ténybelileg elismerte. Meghallgatása során elmondta, hogy tettére saját magának sem tud magyarázatot adni, cselekedetét nagyon megbánta. Az eb gazdájától bocsánatot kért és kifejezte abbéli szándékát, hogy az állatorvosi költségeket megtéríti.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, akit hat hónap fogházbüntetésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélt – írja a Mandiner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában