Maffiamódszerek

2023.10.16. 14:23

Targoncával akarta agyonnyomatni kollégáját az egyik komáromi gyárban dolgozó munkás

A dél-koreai férfi utasítására a mongol targoncás kis híján megölte a zsákban fekvő, kiszabadulni nem tudó takarítót. A tanú meghallgatásával, tanúvallomások és szakértői vélemények ismertetésével folytatódik a kegyetlen külföldi ügyének tárgyalása a Tatabányai Törvényszéken.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

Október 16-án, azaz a mai napon áll újra bíróság elé az a dél-koreai férfi, akit emberölés bűntettének kísérletével vádolnak. A vádirat szerint – és ahogyan arról a lap korábban be is számolt –, a vádlott és a sértett 2020. május 9. napján a komáromi gyár csarnokában végezték a munkájukat. A vádlott ekkor arra utasította a sértettet és egy másik mongol munkást, hogy a csarnokban összegyűlt szemetet a szokásos módon gyűjtsék össze.

Ezt követően máig tisztázatlan okból a dél-koreai férfi kezével jelezve, 

arra szólította fel a sértettet, hogy másszon bele egy, a szemét gyűjtésére szolgáló, vastag szövésű, átlátszatlan, merev takarófóliába. A sértett nem akart a zsákba lépni, ezért a vádlott maga tolta be őt a takarófóliába, majd összefogta a zsák száját, amely olyan erős anyagból volt, hogy felhúzott és zárt állapotban maradt.

A dél-koreai férfi intésére a zsák széleit a mongol munkás fogta meg, aki tudott arról, hogy a zsákban egy ember van. 

A vádlott ekkor ismeretlen okból egy, a csarnokban munkát végző targoncásnak intett, hogy a villás rakodóval menjen oda, és nyomja össze a zsákot.

A targoncás azonban nem tudott arról, hogy a zsákban egy munkatársa van. Így a jelzésre megkezdte az általa hulladéknak gondolt takarófólia összelapítását a targoncával. A munkagép villája előbb a sértett fejéhez, majd a hátához ért és a sértettet a földnek nyomta. Ekkor a sértett felkiálltott, amit a mit sem tudó targoncás meghallott és abbahagyta a műveletet.

A targonca, amitől a sértett maradandó károsodásokat szenvedett
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádlott és a mongol férfi ekkor kiszabadította a sértettet a takarófóliából, a targoncás pedig telefonon értesítette a mentőszolgálatot. 

A zsákból kiszabadított férfi súlyos sérüléseket szenvedett, alsó végtagjainak bénulása miatt maradandó fogyatékosságként értékelhető állapot alakult ki.

A fejet, hátat, derekat ért és a targonca villájával kifejtett nagy erejű nyomás figyelembevételével a bántalmazás módja alkalmas volt életveszélyt, vagy halált okozó sérülés okozására – adta hírül a Kemma.hu.


 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában