Megéhezett

2022.09.05. 05:00

Kiflit és kenőmájast vett a templomból lopott kegytárgyak árán a budakalászi tolvaj

Azonosították és elfogták a szentendrei rendőrök azt a 28 éves férfit, aki kegytárgyakat lopott egy budakalászi templomból. A zsákmányt hiánytalanul visszaadták.

Forrás: Shutterstock

Egy vagyonvédelmi cég értesítette a sekrestyést 2022. augusztus 27-én késő este, hogy a templom riasztója több jelzést adott. A helyszínen kiderült, valaki betörte az egyik ablakot és a sekrestyéből három rézkelyhet, egy aranyozott csengőt és két réz gyertyatartót elvitt. A kárt egymillió forintra becsülték – írja a Life.hu.

A rendőrök adatgyűjtése rövid idő alatt egy, az elkövetés idején a közelben látott autóhoz vezetett. Tulajdonosának elszámoltatásakor meglátták egyik rokonát, kezén és lábán friss vágási sérülések éktelenkedtek – mindkettőjüket előállították, majd kihallgatták. 

A 28 éves H. József beismerő vallomást tett: a templom mellett gyalogolva eszébe jutott, hátha talál misepénzt, ezért egy kővel betörte a sekrestye ablakát. Bemászott, összeszedte, amit tudott, egy kukában talált szatyorba gyömöszölte, majd másnap reggel eladta ismerősének, a pénzből pedig kiflit és kenőmájast vett.

A forrónyomosok ez alapján indultak egy másik címre, ahol hiánytalanul megtalálták a lopott kegytárgyakat, újdonsült gazdájukat pedig előállították. Vallomása szerint cimborája vitte neki a zsákmányt, fogalma sem volt róla, hogy bűnös úton szerezte. A doboznyi, aranyosan csillogó tárgyak 1500 forintért cseréltek gazdát.

A kegytárgyak azóta visszakerültek jogos tulajdonosukhoz, a munkanélküli H. József pedig őrizetbe került. A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást. Kezdeményezték letartóztatását, valamint vizsgálják, hogy további vagyon elleni bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e.

Címkék#kenőmájas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában