használja ki!

2017.10.14. 07:27

Egy kissé szeles, de napos idő lesz

Frontmentes idő várható, és annak ellenére, hogy egy anticiklon peremén szombattól melegebb légtömegek érkeznek térségünk fölé, a hőmérséklet lényegesen nem változik.

Szombaton leginkább fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, emellett főként délnyugaton, nyugaton és északkeleten gomolyfelhők is képződnek, de csapadék nem várható. A Dunántúl keleti, északkeleti felén és a középső tájakon még élénk lehet az északnyugati szél.

Hajnalban 4-10, délután 17-23 fokot mérhetünk, így a bátrabb kirándulók akár napfürdőzhetnek is egy kicsit.

Frontmentes idő várható, és annak ellenére, hogy egy anticiklon peremén szombattól melegebb légtömegek érkeznek térségünk fölé, a hőmérséklet lényegesen nem változik.

Várható időjárás vasárnapra és a jövő hét közepéig

Napról napra többfelé képződik éjszakánként köd, illetve rétegfelhőzet, de ezek inkább csak a jövő hét közepén maradhatnak meg tartósabban. Szerdáig általában derült, napos, csapadékmentes idő várható. Jelentős mennyiségű eső az ország területén addig kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 24 fok között várható.

Vizeink hőmérséklete

Balaton és a Fertő 15, a Tisza-tó 13,5, a Velencei-tó 14, a Szelidi-tó és a Lupa-tavak vize 13,5 fokos. A Duna vizének hőmérséklete Dunaújvárostól északra 13,5, délre nagyjából 14,5 fok körül alakul. A Tisza Tiszabecsnél 11, Tokajnál 13, Szolnoknál 12, Szegednél pedig 14,5 fokos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!