Közös ügyünk

2024.03.25. 10:00

HUMDA: a zöldenergia a magyar gazdaság jövője

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt – mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban, írja az MTI.

MW

Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Weingartner Balázs közölte,

már nem kérdés, hogy a zöld átállást minél előbb és minél hatékonyabban kell megvalósítani a fenntarthatóság érdekében.

Úgy vélte, az energia mindennapi használatának a kulcskérdése annak tárolása. A jövő egyik megoldása lehet a hidrogén, de az akkumulátor-technológia már most rendelkezésre áll, és ez a jövő energetikai rendszerének nélkülözhetetlen eleme lesz.

Hozzátette, hogy

a világon egy új ipari forradalom zajlik, hatalmas jelentőségű és rohamos tempójú az az energetikai fejlődés, ami elindult.

„Magyarország időben lépett, és szerencsére jól állunk.” Tudni kell, hogy aki ebben a folyamatban nem vesz részt, az lemarad és kimarad – hangsúlyozta Weingartner Balázs, aki a videóban jelezte, „közös ügyünk a zöldenergia”. Mindenkit arra biztatott, hogy töltse ki az erről szóló online kérdőívet.

A HUMDA közösségi oldalán közölt posztban olvasható, hogy a kérdőívet április 15-ig lehet kitölteni a zoldenergia.kormany.hu oldalon.

Hozzátették, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Zrt. határozottan vallja, hogy a zöldenergia közös ügyünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában