Siker

2022.06.09. 10:33

Devizakötvényeket bocsátott ki Magyarország (videó)

A befektetők a háború ellenére is bíznak a magyar gazdaságban; Magyarország sikeresen bocsátott ki kötvényeket, 3 milliárd dollár és 750 millió euró értékben - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban csütörtökön.

Varga Mihály ismertette, a kötvények iránti kétszeres kereslet azt mutatja, hogy Magyarország a bizonytalan nemzetközi környezetben is képes önállóan a piacról finanszírozni magát. Hozzátette, a most bevont forrásokat az ország stabilitásának megőrzésére, előtörlesztésre, és a pénzügyi tartalékok növelésére fordítják.
A kibocsátás ismertetése szerint nem érinti a költségvetési hiány mértékét, "tartjuk a 4,9 százalékos hiánycélt és folytatjuk az államadósság csökkentését" - jelentette ki.
Azt is megjegyezte: 

2010 óta a külföldiek kezében lévő államadósság arányát 60 százalékról 30 százalékra, a devizaadósság arányát 50 százalékról 25 százalék alá javítottuk.

Borítókép: Varga Mihály (MTI/Kovács Tamás)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában