Bulvár-celeb

2022.09.29. 07:00

Megdöbbentő vallomást tett a gyürei kislány öngyilkossági kísérlete után a magyar színésznő

Balázs Andrea elkeseredetten szólt a szülőkhöz.

Fotó: Bors

Vasárnap kora délután a 11 éves Hanna megpróbált véget vetni az életének, egy vonat elé vetette magát Szabolcs megyében. A kislány nem tudta elviselni, hogy az iskolában bántják, verik, ezért végzetes döntést hozott. 

Az ismert színésznőt, Balázs Andreát is bántották a testalkata miatt az iskolában. Andi szerint a bántalmazás okozta végzetes döntés minden esetben megelőzhető lehetne. 

– Arra kérem a szülőket, hogy ne csak azt kérdezzék meg a gyerekektől, hogy mi volt az ebéd az iskolában. Mélyrehatóan kérdezgessék őket, mert a gyerekek sokszor kegyetlenek egymással. Kérem a szülőket, többet beszélgessenek a gyerekeitekkel!

 – fordult komolyan kérésével a szülőkhöz a színművész. Andi elmesélte a Borsnak, hogy a nyolcvanas években, amikor ő kisiskolás volt, gyakran bántották a testalkata miatt. Azonban szüleivel ápolt, szoros kapcsolata biztonságot nyújtott, és elmesélt mindent nekik, ha hazaért. Szülei meghallgatták, és szerencsére nem fajult élete végéig kísértő traumákká a dolog. 

– Ezerféleképpen lehet bántalmazni egy gyereket. Mindig megdöbbenek, milyen durvák egymással a tinédzserek. A fizikális és verbális bántalmazáson kívül mindennapos közöttük a cyber bullying is, azaz az interneten csoportba verődve „csinálják ki” egymást. Vannak olyanok, amiket azért alapítanak a közösségi felületeken, hogy közösen gyűlölködjenek, együtt megszégyenítsenek valakit – fogalmazott a lapnak Andi. 

A színésznő kiemelte: sokszor a verbális, vagy internetes zaklatásokat nehezebben dolgozzák fel a gyerekek, mint ha megverték volna őket. A lelki sebek ugyanis nehezebben gyógyulnak. 

– Sajnos ez már az iskolaidőn kívül is nyomasztja a gyerekeket, nem ér véget délután kettőkor, és ebből a szempontból talán nekünk egyszerűbb dolgunk volt az én időmben, mert a bántások az iskola falai között maradtak

 – mondta szomorú hangon Balázs Andi, aki hozzátette: nem lehet erről a témáról elég sokat beszélni. Folyamatosan foglalkozni kell vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában