Szörnyű tragédia

2022.03.02. 13:50

Meghalt egy magyar tini: túl kövér volt, és nem fogadta a kórház

Mindössze 13 évet élt...

Elhízás és az azt követő problémák miatt halt meg egy 13 éves fiú – írta a Metro nyomán a Bors.

Balog Adrián még 2015-ben hunyt el, mert kórosan túlsúlyos volt. Már hároméves kora óta elhízott volt, és ettől olyan szívbetegséget diagnosztizáltak nála, amitől a szíve nem pumpálta megfelelően a vért a szervezetében. Halála előtt a manchesteri Királyi Gyermekkórházból Newcastle-be szállították át különböző vizsgálatokra. Azonban a másik kórház sem tudott rajta segíteni, ezért visszavitték Manchesterbe, ahol mindössze a tüneteit és a fájdalmát csillapították.

A visszaszállítás után 15 nap múlva meghalt.

Zak Golombek halottkém nemrég elkészült jelentésében azt írta: a tinédzser természetes halált halt, amihez hozzájárult a hosszan tartó, kóros elhízása, ami miatt alkalmatlan volt a megfelelő ellátásra. A fiúért felelős felnőttek pedig nem oktatták őt a helyes táplálkozásra, ráadásul

nem adták meg neki a kellő segítséget a fogyáshoz. A halottkém jelentésében arra hívta fel a brit hatóságok figyelmét: a kóros elhízás is lehet a gyermekbántalmazás jele.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!