Gazdaság

2013.07.25. 18:51

Több mint száz vállakozás kapott munkahelyteremtő támogatást

Munkahelyteremtő támogatásokról szóló értesítő leveleket adott át csütörtökön Békéscsabán, a megyei kormányhivatal nagytermében Erdős Norbert megyei kormánymegbízott és dr. Nagy Ágnes, a kormányhivatal munkaügyi igazgatója.

Ny. L.

Erdős Norbert elmondta, a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a pályázat keretében megvalósítandó beruházáshoz minimálisan 25 százalék saját forrást kellett vállalni, a munkahelyenként elnyerhető támogatás maximális mértéke 3 millió forintig terjedt.

Az országosan rendelkezésre álló 13 milliárd forintból Békés megyében 107 pályázó összesen 950 millió forintot nyert el a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján. A megítélt támogatás révén 431 új munkahely jöhet létre megyénkben, valamint 900 munkahely megőrzése biztosított minimálisan 2 évig. A nyertes pályázatok számát tekintve Békés a második helyen szerepel a megyék közti rangsorban, míg az elnyert támogatás tekintetében az ötödik.

Dr. Nagy Ágnes kiemelte, a megyéből a 107 támogatott munkáltató közül 35 leghátrányosabb (békési, szeghalmi, mezőkovácsházi és sarkadi), míg 25 hátrányos helyzetű (orosházi, szarvasi) kistérségben valósítja meg a beruházását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!