Gazdaság

2012.04.04. 09:52

Korszerűsítik az Árpád fürdőt

Összesen 122,5 millió forintot nyert pályázaton Békéscsaba az Árpád fürdő fejlesztésére.

M. P. M.

— A tervezett beruházás első eleme a termálenergia hasznosítására irányul. Egyebek mellett új hőközpontot építenek ki, lecserélik a kazánokat és a radiátorokat, szivattyúkat telepítenek, valamint rendbe hozzák az intézmény kútjait — tájékoztatta lapunkat Opauszki Zoltán. A városháza kabinetfőnöke elmondta, a beruházás második szelete saját ivóvízbázis kialakítását tűzte ki célul.

A fejlesztéseknek köszönhetően az Árpád fürdő éves szinten 41,8 millió forintot takaríthatna meg. A projekt tervezett költségvetése 245 millió, az önerő 122,5 millió forint.

Opauszki Zoltán elmondta, a beruházás eredményeként 500 tonnával csökken az éves széndioxid-kibocsátás a belvárosban, 47 ezer köbméter hideg ivóvíz megtakarítás jelentkezik évente, valamint több mint 30 millió forintot lehet spórolni az üzemeltetés költségein. A ráfordítás körülbelül négy esztendő alatt térülne meg a város számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!