Gazdaság

2011.09.29. 09:06

Újabb csarnokkal bővült a cipzárüzem Sarkadon

Címkék#sarkad

Majdnem százmilliós, fillérre pontosan 97,5 millió forint összegű beruházásnak köszönhetően újabb 850 négyzetméter hasznos alapterületű csarnokkal bővült az Unit C&C Kft. olasz-katalán tulajdonosi köre által folyamatosan fejlesztett cipzárüzem Sarkadon.

b. i.

A beruházás megvalósítása újabb munkahelyeket teremtett, így a társaság a vállalkozói szférában a legnagyobb foglalkoztató Sarkadon. Immáron 130 családnak biztosítanak megélhetést. Az Unit C&C Kft., anno kilenc évvel ezelőtt 25 emberrel kezdte meg a termelést a volt kendergyár területén egy kis üzemben.

— Társaságunk a beruházás megvalósításához hazai és uniós forrásból 47 millió 398 ezer 23 forint vissza nem térítendő támogatást nyert, a különbözetet saját erőből fedeztük — mondta el az ünnepélyes megnyitón a tulajdonosi kört képviselő Marco Cavelli.

Az Unit C&C Kft. tavaly, javarészt saját forrásból — több mint 400 millió forintos beruházás keretében —  egy 2 ezer 316 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot és raktárt építtetett, s a katalán tulajdonosok belépésével profilját is bővítette: a fröccsöntött és spirál cipzár mellett immáron fém villámzárat is gyártanak Sarkadon.

A társaság többek között az olasz rendőrségnek, az olasz tűzoltóságnak is gyárt tűzálló cipzárat, de a Fiat gyár egyik kedvelt márkájához, az üléshuzathoz is Sarkadon készültek a villámzárak.

— Két esztendővel ezelőtt 565 millió 861 ezer forint volt az éves árbevételünk, Tavaly ez az összeg — gazdasági válság ide vagy oda — 655 millió 672 ezer forintra emelkedett. Az idei tervezett árbevételünk, az első háromnegyed év adatait is szem előtt tartva, 30 százalékkal haladja meg a tavalyit — ismertette a számszaki adatokat Bubori Beáta ügyvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!