Gazdaság

2011.06.07. 18:35

Háromezren már regisztráltak az össznépi vízivásra

Az ország tizennyolc városában, köztük Békéscsabán szerdán délután 14 órakor várhatóan több tízezren isznak majd meg egy pohár csapvizet, hogy hazánk új Guinness-rekordot állíthasson fel.

P. G.

 Ezúttal a „Legtöbb egyszerre csapvizet ivó ember” világcsúcsával szeretnénk ország-világ előtt híressé válni. A MAVÍZ által életre hívott kezdeményezés legfőbb célja, hogy bizonyítsuk, a magyar csapvíz a legkiválóbb folyadék, amely nem egyszerűen alkalmas a tartós emberi fogyasztásra, hanem gazdaságos és környezetbarát megoldás is.
Békéscsabán igen nagy számban csatlakoztak a kezdeményezéshez híres-neves emberek, sportolók, pedagógusok, hivatali vezetők.

Az iskolák diákközösségei lelkesen fogadták a lehetőséget, amit a főszervezők egyike, a Békés Megyei Vízművek Zrt. egy motivációs programmal is megerősített. Az az általános iskola, amelynek diákjai és pedagógusai arányaiban a legnagyobb létszámban vesznek részt a rekord felállításában, egy különleges tanulmányút lehetőségét nyeri el egy 40 fős csapata számára. A legaktívabbak a Nagymarost és Visegrádot összekötő közműalagútban sétálhatnak át a Duna alatt, majd visegrádi városnézéssel múlathatják egy szeptemberi napjukat.

A középiskolák leglelkesebbje egy esztergomi kirándulással gazdagodik. Itt a Prímás-szigeti vízbázis megtekintése után a Duna múzeum látogatása és esztergomi körséta szerepel a programban. Persze az ajándékokból mindenkinek jutni fog, akik hozzájárulnak a rekordkísérlet sikeréhez. A regisztrálókat már a kapuknál ajándékokkal várják különösen, ha a csapatuk tagjai egyen-öltözetben vagy kék felsőben érkeznek. Nyerési lehetőség is bőven jut a rekorderek számára, hiszen a Békés Megyei Hírlap és a Békés Megyei Vízművek Zrt. közös játékán több ajándék is gazdára talál, továbbá a programot tartalmazó emlékeztetőkártya is sorsjegyet rejt magában, amivel könnyűzenei belépőket lehet nyerni.

Az érkezőket 13 órától 10 regisztrációs kapunál várják a rendezők. Akik előzetesen regisztráltak az eseményre, azzal az információval is rendelkeznek, hogy pontosan melyik kapun át jutnak be a rekordkísérlet helyszínére. A Szent István teret lezáró kerítés mögött egyedülálló módon 20 darab kerti csapból osztják majd a csapvizet a szervezők, hogy 14 órára biztosan mindenkinek a kezében legyen az egy pohárnyi csapvíz, amely a rekordállítás fontos kelléke.

A gyülekezés idején rádiós kívánságműsor részesei lehetnek a csabai rekorderek, a Hírlap retrobusza is várja az érdeklődőket. 13 óra 30 perctől a Békéscsabai Torna Club fiatal tehetségei tartanak bemutatót, majd Vantara Gyula polgármester, mint a Békés megyei esemény fővédnöke köszönti a résztvevőket, 14 órakor pedig mindenkinek egyszerre kell felhörpinteni az egypohárnyi csapvizet, hogy a fotó és videó-felvételeken meg lehessen örökíteni a békéscsabai eseményeket.

A rekord felállítását követően dr. Csák Gyula bejelenti, hogy mennyien vettek részt a rendezvényen, majd megtörténik az ajándékok sorsolása. Mivel tegnap az előregisztrációban már meghaladta a jelentkezők száma a háromezret, a szervezők abban bíznak, hogy mindenkinek meg lesz az oka az ünneplésre. Ehhez pedig igazi jó zenével szolgál az Adam’s Comedy.

Aki még nem regisztrált, a helyszínen is megteheti. Számukra leginkább a 7-es és a 8-as regisztrációs kapunál, a Kossuth tér felől lesz a leggördülékenyebb a bejutás. Akik pedig már regisztráltak, keressék a számukra kijelölt kapukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!