Gazdaság

2011.05.25. 09:54

Guinness Rekordkísérlet Békéscsabán!

2011. június 08. 14.00, BÉKÉSCSABA, Szent István tér - ÁLLÍTSUK FEL EGYÜTT AZ EGYSZERRE, EGYIDŐBEN CSAPVIZET FOGYASZTÓ LEGTÖBB EMBER CSÚCSÁT!

promóció

Békéscsaba a Békés Megyei Vízművek Zrt., Békéscsaba Megyei Jogú  Város Önkormányzata és a Békéscsabai Diákönkormányzat közös szervezésében csatlakozott, ahhoz az országos akcióhoz, mely az EGYSZERRE, EGY IDŐBEN CSAPVIZET FOGYASZTÓ LEGTÖBB EMBER CSÚCSÁT célozza meg. Itt az alkalom, hogy megmutassuk országnak-világnak, hogy együttesen mire vagyunk képesek. A békéscsabai rekordereket június 8-án 14.00 órára várják a Szent István térre.

Eddig csaknem 20 város - közöttük Békéscsaba - csatlakozott már a Magyar Víziközmű Szövetség csúcsdöntő csapatához. Az akcióval arra igyekeznek ráirányítani a figyelmet, hogy a csapvíz nem csak olcsó, és rendkívül könnyen hozzáférhető, hanem az egyik legjobban ellenőrzött élelmiszerünk is, így méltán érdemes a megbecsültségre.

A rekord kísérlet célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a víz- illetve környezettudatos magatartás fontosságára, a vezetékes ivóvíz értékének megbecsülésére, kiváló minőségére, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatására.

Az időpont kiválasztásában szerepet játszott az, hogy június 12-e a Vezetékes Vízellátás Napja. Ez a nap olyan hétköznapi ünnep, amikor az emberiség számára fontos dolgokra irányul a figyelem, jelentősége tehát éppen az, hogy világszerte felhívja a figyelmet vízbázisaink fokozott védelmére, az ivóvíz fontosságára, különleges értékére a folyamatos ivóvízhiánnyal küzdő világunkban.

A szervezők azzal a kéréssel fordulnak a rekorderekhez, hogy az esemény előtt regisztráljanak a szolgáltató vagy a város weboldalán, ezzel megkönnyítve, valamint meggyorsítva a munkát. A helyszínen is lehetőség van regisztrációra, azonban ehhez szükség lesz személyigazolványra/diákigazolványra és lakcímkártyára.

Az akció  központi facebook oldalán  további információkat találnak és játékban is részt vehetnek.

JÖJJÖN EL ÉS LEGYEN RÉSZESE A VILÁGREKORDNAK!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!