Gazdaság

2009.05.06. 18:06

Út a gyulai idegenforgalmi negyedhez

Javában zajlanak az útépítési munkálatok Gyulán a Botond, Bulcsú és Tölgyfa utcában. A közel félmilliárdos, döntően pályázati forrásra épülő beruházás jelentőségét mi sem mutatja jobban, minthogy ez az út vezet majd az elkerülőtől a várhatóan 2010-ban kezdődő kisökörjárási fejlesztések területére, vagyis a város új turisztikai központja felé.

Cs. Á.

 — A régészeti munkák és a szükséges fakivágások befejeződtek, jelenleg a vízvezetékrendszert építik a kivitelező cég munkatársai. Tudomásunk szerint Magyarországon ez lesz az egyik első olyan beruházás, ahol az aszfaltréteg alá különleges gumiszőnyeget fektetnek, mely elnyeli a közlekedés zaját. A projekt abból a szempontból is különleges, hogy a magasfeszültségű vezetékeket a föld alá vezetik, a parkolókat, járdákat pedig egyforma térkőburkolattal látják el — tájékoztatta lapunkat a munkálatok állásáról Nemesvári Zoltán.

A körzet képviselője elmondta, a gyűjtőút megépítését eredetileg csak jövő tavasszal kellene befejezni, ám a kivitelező úgy látja, még az idén befejeződik a projekt.

Ennek a fejlesztésnek persze akkor lesz igazán értelme, ha a kisökörjárási turisztikai nagyprojekt ügyét sikerre viszik a helyi erők. A jelenleg még erdő művelési ágban levő terület fejlesztését a Laczó Szabolcs és Gulyás Zoltán ügyvezetők fémjelezte cég kezdte meg.

— Az egyik legfontosabb, tulajdonképpen mindent felülírni képes feladatot, a beruházási helyszín műszaki előkészítési folyamatát már az év első napjaitól megkezdtük. Kulcskérdés az erdő művelési ág megváltoztatása, mely széles körű háttértárgyalásokat és kapcsolatépítéseket kíván — hangsúlyozták az ügyvezetők.

Az év végi szerződéskötés után megteremtették a fejlesztő cég tárgyi, anyagi és személyi feltételeit. A projektelemek meghatározásához több munkatársuk figyeli a nemzetközi trendeket. Ennek eredménye lesz az idegenforgalmi negyed hangulatának megkomponálása, a nemzetközi fürdőkultúrák kijelölése, integrálása. A projekt építészeti alapjainak kidolgozása a folyamatos egyeztetések mellett várhatóan 2009 első félévének végére fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!