Gazdaság

2009.04.10. 17:28

Hárommiliárdból fejleszthetnek Dél-Békésben

Hamarosan beérik a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára kialakított felzárkóztatást célzó program, amelynek részese a dél-békési kistérség is — jelentette be pénteken Battonyán Varju László, a Nemzeti, Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára.

K. E.

A meghívottakat dr. Karsai József országgyűlési képviselő, a kistérség elnöke köszöntöte. 

Varju László elmondta, Dél-Békés települései 2,8 milliárd forintos fejlesztést hajthatnak végre. A  kistérség projektcsomagjában többek között útfelújítások és útépítések is szerepelnek, amelyek a települési szolgáltatások jobb elérését biztosítják a lakosság és a vállalkozások számára.

A projektcsomag megvalósulásával  több egészségügyi épületet is szeretnének felújítani. Orvosi rendelők eszközfejlesztése és akadálymentesítése is megtörténhet. 

Varga Zoltán, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke kiemelte a battonyai iskola felújítását, valamint Medgyesegyháza belterületén az útfelújítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!