Friss hírek

2006.01.23. 08:35

Szerbiai művészek bemutatkozása Budapesten

A Switch elnevezésű tárlat célja más szemszögből bemutatni Szerbiát és a szerbiai művelődési életet, mint ahogyan a magyar közönség elsősorban a médiának és Emir Kusturica filmjeinek köszönhetően megismerte.

BAMA

A magyar, szerb és ukrán kortárs képzőművészek alkotásait bemutató, február 5-ig nyitvatartó kiállítást Sinkovics Ede, vajdasági képzőművész nyitja meg, de a megnyitón jelen lesz Szerbia és Montenegró nagykövetségének kulturális attaséja, Mirjana Kovacsevics és Józsa István országházi képviselő is - jelentette minap a SeeCult internetes művelődési portál, írja hétfői számában az Újvidéken megjelenő Magyar Szó című napilap.

A kiállítás kezdeményezője Nenad Ignjatovics, a Helpers.hu, a külföldieket Budapesten megsegítő szolgáltatás tulajdonosa, aki már huzamosabb ideje Budapesten él. A kiállítás ötlete Ignjatovics szerint akkor született meg, amikor azt tapasztalta, hogy a szerbiai közönség ismeretei mennyire hiányosak a magyarországi művelődési életről, s a budapesti kozmopolita közönség sem szerezhet tudomást a kortárs szerbiai művészek tevékenységéről.

Sinkovics Edének köszönhetően felvette a kapcsolatot a budapesti DunapArt művészeti csoportosulással és több kölcsönös együttműködésre, közös rendezvényre is sor fog kerülni a közeljövőben. Így az elkövetkezőkben Újvidéken megnyílik egy magyarországi művészeti csoport kiállítása, de több szerbiai rockzenekar fellépése is esedékes a magyar fővárosban.

A budapesti kiállításon Igor Obrovszki, Ana Knezsevics, Kapitány Attila, Sánta Gyula, Danijel Babics, Igor Cvejanovics, Bojan Kiridzsics, Vladiszlav Seslija, Miodrag Perics, Anita Buncsics és Lázár Tibor alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők - írja a napilap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!