Friss hírek

2006.01.22. 17:09

Légikatasztrófa Brit Kolumbiában

A Brit Kolumbiai Port Alberni közelében egy erdőbe zuhant egy repülőgép, három ember meghalt, és négy másik ember állapota kritikus – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az RSOE.

BAMA

A helyszínen három holttestet találtak, mondta Rob Foster a Port Alberni RCMP-től a tudósítóknak. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy a csecsemő az áldozatok között volt-e és a neveket sem közölték amíg a hozzátartozókat nem értesítik. A Cessna 208-as Tofinoból a Vancouver sziget nyugati oldaláról repült Vancouverbe, amikor a pilóta vészjelzést adott és a leszállásról érdeklődött Port Alberniben. A reptér elvesztette a kapcsolatot a géppel körülbelül 10 km-re a kifutópályától.

A Canadian Forces CC-115 Buffalo szállítógépe a közelben repült és rádiókapcsolatban volt a Cessnával. Követte a vészjeladó szignálját és vizuálisan is észlelték a gépet. Késő délután helikopterrel kezdték meg a mentést, és a mentők közül ketten ejtőernyővel leugrottak, míg a többieket leeresztették a helikopterből. A sérülteket a légimentők szállították kórházba.

A gépet egy vancouveri székhelyű cég működtette, a gépen a cég közlése szerint 9 fő tartózkodott. A baleset okairól csak a szövetségi vizsgálat után nyilatkoznak, jelentette az Objektív Hírügynökség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!