Friss hírek

2006.01.07. 16:12

A titkosszolgálatnak dolgozott az Irakban elrabolt német nő

A németországi szövetségi titkosszolgálatnak dolgozott az a német régésznő, akit Irakban elraboltak, majd a német kormány közbenjárására szabadon engedtek, állítja a Welt című napilap.

BAMA

A német lap bennfentes információkra hivatkozva szombati számában szellőztette meg a hírt. A lap azt állítja, hogy Susanne Osthoff, akit novemberben raboltak el Irakban, majd háromheti fogság után engedtek szabadon, többször informálta a német titkosszolgálatot, a BND-t az iraki helyzetről. Alkalmanként eljuttatott értesüléseiért állítólag nem túl jelentős összegeket kapott a szervezettől. Az együttműködést a BND akkor szakította meg a régésznővel, amikor Osthoff figyelmeztető fenyegetést kapott az al-Kaida egyik vezetőjétől, Abu Muszab al-Zarkavitól.

Osthoff egyébként otthonosan mozgott Irakban, mert volt iraki férje révén korábban évekig élt és dolgozott az ázsiai országban. A legutóbbi újsághírek szerint az elrablásával járó megrázkódtatás ellenére rövid németországi tartózkodása után vissza kíván térni Irakba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!