Friss hírek

2005.12.17. 18:40

Két kontinensen szalad végig

Párizsból indulva kilenc-tíz hónap alatt futva akar eljutni Tokióba – így egész Európát és Ázsiát átszeli – az 52 éves Le Havre-i Serge Girard francia amatőr sportoló, aki foglalkozására nézve biztosítási ügynök.

BAMA

A 19 300 kilométeres útnak vasárnap vág neki, két terepjárón öten kísérik, akik havonta váltják majd egymást. Girard főleg vizet visz magával, ugyanis ebből naponta mintegy tíz litert szándékozik meginni. Becsomagolt 50 pár cipőt, hatvan tubus fényvédő krémet és 20 liter masszírozáshoz használt olajat is, írja a Trtansindex. Az ügynök 30 éves korában kezdett el futni.

– A sportolás szemszögéből nézve valószínűleg Tibet jelenti majd a legnagyobb kihívást. Az ottani 2500 kilométeres utat átlag 5000 méteres magasságban kell megtennem, és közben át kell haladnom egy 6000 méter magas hágón – mondta el a vékony férfi, aki egy méter 77 centiméter magas, testsúlya alig hatvan kilogramm.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!