Friss hírek

2005.08.14. 13:54

Lezuhant egy utasszállító

Nem tudni pontosan, mi okozhatta annak az utasszállító gépnek a pusztulását, amely vasárnap dél körül zuhant le Athéntól északkeletre. Egyelőre nem ismert, hogy a 121 áldozat között vannak-e magyarok.

BAMA

Jóval az után, hogy le kellett volna szállnia, a gép vészjelzéseket küldött, amelyre az athéni légi irányítás két F-16-ost küldött fel, hogy az utasszállítót a repülőtérhez kísérjék. Az összeköttetés később megszakadt, s a vadászgépek pilótái csak azt látták, hogy a Boeing-737-es fülkéjében a másodpilóta összegörnyedten ül, a pilóta pedig nincs a kabinban. Ez után már csak kísérni tudták a gépet, amely aztán Grammatikosz kisvárosnál lezuhant.

A görög védelmi minisztérium szerint a ciprusi Helios légitársaság gépe géprablási kísérletnek, vagy más erőszakos cselekménynek is áldozatul eshetett. A polgári hatóságok szerint azonban sokkal inkább elképzelhető az, hogy a repülőgépen robbanás történt, vagy tűz ütött ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!