Friss hírek

2005.06.21. 12:48

3 órát késik a Transbalkán Expressz

Egyes járatokat a román vasutassztrájk vége után indít vagy átmenetileg szüneteltet a MÁV.

BAMA

210 percet késik a romániai vasutassztrájk miatt a Transzbalkán Expressz. A vonat reggel fél hétkor érkezik a román-magyar határra, de a román fél a sztrájk miatt csak 10 órakor engedi átlépni. A Brassó-Budapest között közlekedő Korona Expressz még a sztrájk előtt átlép a határon. Az utasoknak a június nyolcadika óta tartó romániai munkabeszüntetés miatt a határőrség a közúti közlekedést javasolja. Hivatalosan meg nem erősített információik szerint a sztrájk péntekig folytatódik.

A Román Vasúttársaság dolgozói közül a mozdonyvezetők, vagonkezelők és vasúti szállítók szakszervezetei június 8-án léptek sztrájkba. A kereskedelmi forgalmat bonyolító és az infrastruktúráért felelős vasúti dolgozók érdekképviseletei hétfőn csatlakoztak a munkabeszüntetéshez. A béremelési követelések miatt indított sztrájk alatt reggel 7 és 11 óra között egyetlen vonat sem közlekedik Romániában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!