Friss hírek

2005.05.24. 12:00

Tasnádi Pétert felmentették

A mintegy negyedmilliárd forintos adócsalás vádja alól jogerősen felmentette a vállalkozót a Fővárosi Bíróság kedden.

BAMA

A bíróság ezzel helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly ősszel hozott első fokú felmentő ítéletét, amelyet az ügyészség megfellebbezett. A vád szerint Tasnádi Péter 1999 decemberében szemlőhegyi ingatlana tulajdonjogának egy részét átruházta a részben maga, részben családja tulajdonában álló Hotex Kft.-re. Ezt a szerződést azonban 2000 januárjában felbontották és az így az visszakerült tulajdonjog révén Tasnádi Péterhez, aki mintegy 620 millió forintnyi természetbeni értékkel gyarapodott. Adóbevallásában azonban nem szerepeltette az ez után befizetendő 248 millió forint adót. A Pesti Központi Kerületi Bíróság szóbeli indoklásában hangsúlyozta, Tasnádi Péter a kifogásolt szerződés nyomán, az ügyészség álláspontjával szemben nem adóköteles vagyont szerzett az ingatlanon, hanem tulajdont.

Tasnádi Péter jelenleg előzetes letartóztatásban van azzal összefüggésben, hogy a közelmúltban felgyújtották egy volt rendőrtiszt terepjáróját a XIII. kerületben. A vállalkozót abban az ügyben a rendőrség felbujtóként elkövetett közveszély-okozással gyanúsítja. Tasnádit a napokban kétrendbeli, felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével is meggyanúsította a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!