Friss hírek

2005.04.02. 11:13

A pápa utolsó üzenete

„Derűs vagyok, legyetek azok ti is" - a halál küszöbére érkezett II. János Pál pápa nagy erőfeszítések árán, magántitkára segítségével hátrahagyta utolsó üzenetét -jelentette a Corriere della Sera című milánói napilap szombati számában.

BAMA

A pápa üzenetében arra kérte a lengyel nővéreket, akik pápasága hosszú évei alatt segédkeztek mellette, hogy ne ontsanak könnyeket. "Derűs vagyok, legyetek azok ti is" - írta a szentatya. A La Repubblica című római újság arról számolt be, hogy II. János Pál új enciklika kiadására készült. A sorrendben 15. pápai körlevelet a felebaráti szeretet, a "Caritas" témakörének szentelte volna. Az olasz állami televízió szombat kora délelőtti értesülése szerint "a pápa állapota változatlanul reménytelen", a Vatikán drámai rosszabbodásról nem számolt be. Az éjszaka mintegy 60 ezer ember virrasztott és imádkozott a haldokló II. János Pál pápáért a Szent Péter téren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!