Friss hírek

2004.12.22. 16:35

Megjelent az Antall-Breviárium - ma is időszerű gondolatok

Antall József néhai miniszterelnök beszédeiből, írásaiból válogatott, ma is rendkívül aktuális idézeteket tartalmaz tematikus csoportosításban a napokban megjelent Antall-Breviárium; a kötetet szerdán Budapesten mutatták be a sajtónak.

BAMA

Pomezanski György, az Antall József Alapítvány főigazgatója, és Antall Péter, a rendszerváltás utáni demokratikus Magyarország  első miniszterelnökének fia, az alapítvány kutatási igazgatója a  sajtótájékoztatón egyaránt azt hangsúlyozta: Antall József  gondolatai ma is időszerűek és politikai aktualitásuk tagadhatatlan.

Ódor László, a kötet szerkesztője elmondta: ez a  szempont vezérelte az idézetek összeállításában. A kötetben a néhai  miniszterelnöknek a politikáról, társadalmi kérdésekről,  történelemről, emberi kapcsolatokról vallott nézeteit ismerhetik meg  az olvasók.

Az életműből egy-egy mondat kiemelkedően segíti a tájékozódást a  mai közügyekben, s közös bázist teremt azok intézésében -  hangsúlyozta.
Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a sajtótájékoztatón azt  mondta: a kötet az olvasók lelki épülését, politikai kultúrájának  növekedését, gondolkodásának nemesedését szolgálja.

Emlékeztetett  rá, hogy az alapítvány és az MDF a kiadvánnyal ajándékozta meg a  képviselőket és a kormány tagjait az Országgyűlés idei utolsó  plenáris ülésén.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!