Friss hírek

2004.12.09. 10:10

Folytatódik a Nemzeti Múzeum rekonstrukciója

Folytatódik a Magyar Nemzeti Múzeum rekonstrukciója, a bruttó 912 millió forint értékű III. ütemmel, amelyet 2006. december végéig kell befejezni - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. Az előminősítéssel indult nyílt közbeszerzési eljárást, az öt jelentkező közül, a budapesti Maszer Rt. nyerte el.

BAMA

A kivitelezési munkák magukba foglalják, 300 darab római műemlékkő  elhelyezését a folyosók oldalfalaira, időszaki kiállítási terület kialakítását a főlépcső alatti 222 négyzetméteres, klimatizálva, korszerű kiállítási világítással, beépített korszerű tárolókkal.

A nyertesnek el kell végezni a 413 négyzetméter alapterületű restaurátor műhelyek befejező szakipari munkáit, technológiai szerelését, és a régészeti raktár klimatizálását.

A kivitelezőnek ki kell alakítania a II. emeleten egy 600 négyzetméteres időszakos kiállítási teret, el kell végeznie a koronázási palást 100 négyzetméteres termének szakipari és gépészeti munkáit, a 150 négyzetméteres Apponyi Terem rekonstrukcióját, a trafóház korszerűsítését, trafócserét, és elhelyezésére egy új föld alatti tárolót.

Ki kell cserélni a múzeum 14 fő- és 282 mellékvonalát magába foglaló telefonközpontját, a felvonókat egy 12 fős, 1000 kilogramm teherbírású személy-teherliftre, egy 6 fős, 530 kilogramm terhelésű személyliftre. - Korszerűsíteni kell az 1200 végpontú épületfelügyeletet, a kertészházat, az őrházakat. A győztes társaságnak ki kel alakítania a történeti kertet díszvilágítással, 10.000 négyzetméter parkosításával, és 2.650 négyzetméter járda felújításával.

A kivitelezőnek a múzeum épület 900 négyzetméter alapterületű déli udvarát le kell fednie, benne közönségforgalmi- és időszakos kiállítási teret kell létrehoznia.

A nyertes cég feladata még egy 86 gépkocsi tárolására alkalmas mélygarázs építése, közműkiváltással, 2.460 négyzetméteres alapterületen.

A tender győztesének kell gondoskodnia a kőelemek szállításáról, és egyéb költöztetésekről Törökbálint, a budapesti Koronafürt utca, Visegrádi utca, és Könyves Kálmán körút között, összesen 400 tonna összsúllyal és 1200 kilométer távolságban.

A tenderre a nyertesen kívül pályázott még a szegedi Kész Kft., a budapesti Magyar Építő Rt., a székesfehérvári Baucont Rt., és a második legkedvezőbb ajánlatot tevő gödöllői Architekton Rt.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!