Friss hírek

2004.12.09. 17:45

Átadták az Aranyszarvas-díjat

Hildebrand István operatőr kapta az idén az Aranyszarvas-díjat, a Balázs Béla-díjas filmesnek csütörtökön Budapesten, a Magyar Művészeti Akadémián adták át az elismerést.

BAMA

A magánszemélyek kezdeményezése nyomán több civil szervezet által alapított díjat azon filmművészeknek adományozzák, akik több  évtizedes munkásságukkal elismerést szereztek a magyar filmnek,   alkotásaikban a magyar és az európai szellemiség van jelen -   közölték a szervezők.
     A 2002-ben létrehozott díjat, Mihály Gábor Munkácsy-díjas  szobrászművész bronzból készült alkotását elsőként Hintsch György,  majd Jeli Ferenc rendező kapta meg.
     Hildebrand István 1928-ban, Budapesten született. A diploma  megszerzése után híradó-operatőrként dolgozott, majd 1952 és 1957  között mintegy háromszáz kisfilmet forgatott, valamint tanított a  Színház- és Filmművészeti Főiskolán.
     Hildebrand István filmjei közül kiemelkedő alkotás az Egy magyar  nábob - Kárpáthy Zoltán, A kőszívű emberi fiai és a Katonazene.  Operatőre volt a Csutak és a szürke ló című, 1960-ban készült  filmnek is.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!