Friss hírek

2004.11.18. 13:03

Kislány hiúsított meg rablást a fővárosban

A betörők pechjére otthon volt egy 12 éves kislány abban a fővárosi lakásban, ahová megpróbáltak behatolni szerdán, így lebuktak.

BAMA

A kislány egyedül volt otthon.11 óra körüli időben a lakásba becsengetett valaki, majd néhány másodperc elteltével ismét, többször csengetett. A kislány csendben volt és várta, hogy elmenjen, aki az ajtó előtt várakozik. Mivel a többszöri csengetésre sem nyitott senki ajtót, a kint várakozók nagy erővel ütni kezdték a bejárati ajtót.

A kislány az ajtóhoz szaladt és a kémlelő nyíláson át látta, hogy egy számára ismeretlen férfi az, aki a középső zárat próbálta nyitni, nyomta azt és tovább ütötte. A 12 éves gyerek nem veszítette el a lélekjelenlétét és azonnal tárcsázta a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletét és beszámolt a történtekről.

A kerületi rendőrkapitányság haladéktalanul kiérkező járőrei a Batthyány utcai ház előtt két férfire figyeltek fel, akik a rendőröket meglátva megkíséreltek elmenekülni. Igazoltatták őketőket, azonban a férfiak semmilyen hitelt érdemlő okmánnyal nem tudták magukat igazolni. Egyikükben a kislány felismerte azt a személyt, aki megpróbált lakásukba behatolni.

F. Lászlót és B. Ernőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei elfogták és a kapitányságra előállították. Ruházatuk átvizsgálásakor egyikük zsebéből két csavarhúzó került elő, valamint mindkettőjüknél találtak személyazonosságuk igazolására alkalmas iratokat.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!