Friss hírek

2004.11.17. 21:33

Horn Gábor: a támogatottságban nem mérvadó a népszvazás

A december ötödikei népszavazáson való alacsony részvétel nem lesz mérvadó a párt támogatottságára nézve - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője egy szerdai budapesti fórumon. A nemmel szavazás és a szavazástól való távolmaradás között nincs különbség, annak ugyanaz a következménye - hangsúlyozta Horn Gábor a Belvárosi Szabadegyetem nevű rendezvényen.

BAMA

Horn Gábor szerint a népszavazásra kevesen fognak elmenni, és akik elmennek, azok közül sokan fognak igennel szavazni. "Az viszont elképzelhetetlen, hogy most több mint kétmillió ember az igenre szavazzon, hiszen az európai uniós kampány után 1,6 millió ember szavazott a Fideszre, mikor a tét nagyobb volt, mint most, mivel akkor sokan a kormány bukására is szavaztak" - mondta a kisebbik kormánypárt politikusa.

Horn Gábor szavai szerint a kettős állampolgárságról szóló népszavazás nem a Fideszről szól, hanem arról, hogy "mindannyiunknak van lelkiismeret-furdalása a határon kívül rekedt emberek miatt". "Bármi legyen is az eredmény, a határon túliak azt fogják megélni, hogy az ország cserbenhagyta őket" - fűzte hozzá az SZDSZ ügyvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!