Friss hírek

2004.11.12. 10:59

Határőröket akartak megvesztegetni román állampolgárok

Útlevélkezelő határőröket akartak megvesztegetni román állampolgárok, akik a megengedettnél tovább tartózkodtak Magyarországon, s így akarták elkerülni a felelősségre vonást - tájékoztatott a Nyírbátori Határőr Igazgatóság sajtóreferense.

BAMA

Két külföldi még szerdán, egy pedig csütörtökön, a nyírábrányi átkelőhelyen úgy adta át az útlevelét a határőröknek a  kiléptetésnél, hogy az okmányban 20-20 eurót helyezett el - mondta  Tanyik József.

Az alezredes közölte: mint azt a vizsgálat megállapította, a  román állampolgárok a méltányos eljárás reményében szánták a pénzt a  határőröknek, mivel a megengedettnél 90-90 nappal tovább  tartózkodtak Magyarországon.

A határőrök vesztegetés bűncselekmény megalapozott gyanújával  tettek feljelentést a rendőrségen a külföldiek ellen, akiket  ráadásul a túltartózkodásért hosszabb időre ki is tiltanak  Magyarország területéről.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!