Friss hírek

2004.11.04. 16:15

Emléktábla Papp Lászlónak

Ma leplezték le Papp László dombormű emléktábláját a budapesti Kassák Lajos utca 48. számú ház falán. Az egy éve elhunyt világhírű sportember, Angyalföld díszpolgára - amint erre Tóth József polgármester emlékezett - ebben a házban töltötte gyermekkorát.

BAMA

A kerületi elöljáró felidézte a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó életútját, s utalt arra, hogy a népszerű öklöző a nemzet büszkesége volt. Ezt követően az 1948-as londoni olimpiai döntő harmadik menetének helyszíni közvetítését is végighallgatta a több száz egybegyűlt emlékező. A riporter, Szepesi György személyes élményeit, emlékeit is felidézte, s kijelentette: "Örök emléket állítottunk a legnagyobb magyar sportembernek." A Gyurcsek Ferenc által készített emléktáblán koszorúkat helyezett el a kerület nevében Tóth József, az Olimpiai Bajnokok Klubja képviseletében pedig Dömötör Zoltán és Kárpáti György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!