Európa-bajnokság

2024.06.14. 10:56

Jó magyar játékot várnak a csabaiak – videóval

Pénteken elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, és a hangulat kifejezetten bizakodó a magyar válogatott játékát és teljesítményét illetően. A szervezett foci nemzeti tizenegyünk védjegye lett az elmúlt években. Békéscsabaiakat kérdeztünk meg, milyen szereplésre számítanak a magyar csapattól.

Papp Gábor

Pataki András rendező elmondta, szervezett, jól strukturált játékot vár a magyar csapattól.

labdarúgás, válogatott, Magyarország Európa-bajnokság
Pataki András: „azt szeretném látni, hogy szívvel-lélekkel futballozunk” Fotó: Beol.hu

– Azt szeretném látni, hogy szívvel-lélekkel futballozunk, és akkor valószínűleg az eredménnyel sem lesz gond – tette hozzá. – Reményvesztett, fantáziátlan fociból volt elég az elmúlt évtizedekben, ám az utóbbi időszakban ezt már feledtetni tudta a nemzeti tizenegy. Nagyon örülök, hogy egy koncepciózus szövetségi kapitány vezetésével, tehetséges fiatal játékosokkal valahogy az 1986-os csapat reményeivel indulva, de feltételezhetően jobb eredménnyel leszünk túl az EB-n – fogalmazott. – A végső győzelmet szerintem a németek vagy olaszok szerezhetik meg.

Beszterczey Attilának szívügye a foci

Beszterczey Attila színművész szívügyének tekinti a labdarúgást, személy szerint is aktív játékos, tagja a színészválogatottnak, illetve a gyulai városi nagy pályás bajnokságban is szerepel.

– Imádok focizni, de nézni és szurkolni is nagyon szeretek a meccseken – tette hozzá. – Hálistennek a magyar válogatott ismételten szerepel az Európa-bajnokságon. Meglepetést várok a csapattól, Svájc ellen pontot szerezhetünk. A németek már kicsit nehezebb diót jelentenek, az utolsó csoportmérkőzésen a skótok ellen nagy csörtét és győzelmet, összességében továbbjutást várok a csapattól. Nagyon bízom abban, hogy ezután a következő fordulón is túljutunk, és bekerülünk a legjobb nyolcba.

A végső győzelemre esélyes csapatokkal kapcsolatban elmondta, Inter-szurkoló, és mivel az olasz válogatott törzsét is az Inter adja, így az olasz válogatottnak fog még drukkolni.

– Reálisan a franciák az abszolút esélyesek, de hazai pályán a németek is, illetve reményeim szerint az olaszok is ott lehetnek a legjobbak között – folytatta a gondolatot. Mint elárulta, gyulaiként a várnál található Rondellánál fogja végigszurkolni többedmagával a meccseket.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!